Underhållande spel direkt i webbläsaren

Spel är ett av det moderna samhällets stora nöjen och det finns mer eller mindre något för alla. Medan en hel del spel kräver antingen en konsol eller en relativt bra dator för att kunna spela finns det också spel som nästan vilken dator som helst klara av och som kan spelas direkt i webbläsaren.

Gamla klassiker

Det finns ett stort nostalgivärde i spel för många. En hel del personer som spelar spel idag började redan på tiden då Amigan 500 och Commodore 64 var två av de främsta sätten att spela spel. Entusiaster av denna tid och dess spel har således banat vägen för en mängd gamla spel att spelas i våra webbläsare. Man kan bland annat hitta över 9 000 Amigaspel på nätet idag som går att spelas utan nedladdning.

Massiva multiplayerspel

Spel där mängder av spelare spelar tillsammans och/eller mot varandra brukar kallas för MMO-spel. Många förknippar detta med en selektiv skara av spel som World of Warcraft, men dessa är en underkategori av MMO kallad MMORPG. MMORPG utgör helt klart några av de mest populära spelen i denna genre, men man kan lika gärna hitta sportspel inom denna genre som går att spela i webbläsaren. MMO-spel är känd för att vara spel man kan sänka ned åtskilliga timmar i och är ofta uppbyggd för att få spelare att komma tillbaka så ofta som möjligt med dagliga utmaningar och liknande.

Stora spelportaler

Det finns gott om sajter som har mängder med flashspel tillgängliga där man kan spela hur mycket man vill utan några begränsningar. Sajter som Kongregate och Newgorunds är några av de absolut största där vem som helst kan få skapa ett konto och lägga upp sitt eget spel. Dessa sajter har blivit samlingsplatser inte bara för spelare utan även spelskapare som byter idéer och hjälper varandra att skapa fantastisk underhållning för massorna.